Mandlová mouka je velký pomocník v kuchyni a najde zde velké uplatnění. Velmi dobře jí znají lidé trpící celiakií, mandlová mouka je totiž bezlepková a v kuchyni tak plně nahrazuje mouku obsahující lepek. Lze z ní péct téměř všechny zákusky, její využití při pečení je široké. Existuje však dezert, který bez mandlové mouky nelze upéct. Řeč je o dnes tak moderních a milovaných francouzských makronkách. Jako základ při pečení makronek je mandlová mouka a další přísady, které určí barvu a chuť tohoto oblíbeného dezertu, například slaný karamel, malina, pistácie, jahoda a mnoho jiných. Tímto dezertem ohromíte každou návštěvu. Avšak upéct makronky je tak trochu alchymie, která potřebuje nejen zkušenosti, ale také prvotřídní suroviny. Z toho důvodu je na jejich pečení nejvhodnější mandlová mouka v bio kvalitě, nejen že zaručí bio původ mouky, ale můžete je podávat i svým dětem.
Tím ale kouzlo mandlové mouky nekončí, je velmi oblíbená v raw kuchyni. Tato úprava surovin vyžaduje jejich zahřátí maximálně na 40 stupňů celsia. Z toho důvodu je vhodné mouku používat do slaných i sladkých receptů, její velká výhoda je, že nemusí být provařena, jako obyčejná mouka. Pokud neuznáváte pouze raw vaření, vyzkoušejte i tak nějaký raw recept. Určitě vám natolik zachutná, že jej zařadíte do vašeho jídelníčku napořád.
Naprostou lahůdkou, kterou z mandlového mléka můžete doma připravit je mandlové mléko. Přípravu zvládne každý, mouku zalijte vodou, nechte přes noc a sceďte. Mandlové mléko je lahodné a oceníte ho v kávě, ve smoothie z ovoce, v dezertech vytvoří nezaměnitelnou chuť, anebo jej můžete pít jen tak, nebo jím zlít ráno dětem cereálie. Určitě je pro náš organismus zdravější než kravské mléko s laktózou.
Mandlová mouka je tedy velkým pomocníkem moderní kuchyně, je velmi zdravá a mléko z ní si doslova zamilujete. Je lepší ji zakoupit v bio kvalitě, kde budete mít jistotu, že mandle nebyly chemicky ošetřeny.